Historie

Welkom op de website van personeelsvereniging Smitten Heintje. Dit is de PV van Munckhof Groep uit Horst. U weet wel dat bedrijf met al die bussen en taxi’s. De PV heeft op dit moment ongeveer 300 leden. De vestigingen in Heijen (Maasbuurt) en Nijmegen hebben hun eigen PV.

Onze vereniging werd op 3 februari 1971 opgericht. Het bedrijf was toen nog lang niet zo groot als nu. Men had alleen grote bussen en zat nog in het oude pand aan de Venrayseweg (daar staat nu nieuwbouw). De vereniging werd vooral opgericht om iets te doen voor collega’s die ziek waren en natuurlijk ook om af en toe iets te organiseren. Sinds begin jaren 90 is niet alleen het bedrijf enorm gegroeid, maar ook de PV. Er worden steeds meer activiteiten georganiseerd voor leden en hun gezinsleden.

Op dit moment hebben we geen personeelsblad (het is tenminste al een tijdje niet meer verschenen), maar in 1995 had de PV nog geen naam, en via een prijsvraag in het personeelsblad konden de leden met suggesties voor een naam komen. Uit vele inzendingen werd door het bestuur gekozen voor de naam Smitten Heintje. Waarom?, Nou dat is heel eenvoudig, Smitten Heintje was de bijnaam van Hein van de Munckhof. Hij was smid in Horst en was, beginnend met paard en wagen, de oprichter van het bedrijf.

Toen de nieuwbouw aan de handelstraat werd geopend werd er ook een borstbeeld onthuld van ‘’Smitten Heintje’’, dit staat op een mooie plaats in de ontvangsthal. De vereniging draait op dit moment prima, de activiteiten worden goed bezocht en wij hopen namens het bestuur nog vele jaren op deze manier door te kunnen gaan.

Sinds januari 2004 kunt u deze website bezoeken. De site is opgezet door Baer Moors, en is op dit moment overgedragen aan Dirk Baltissen die hier zijn eigen bijdrage aan heeft geleverd en vanaf nu ervoor zorgt dat de website wordt bijgehouden.

Veel lees en kijk plezier op de site van Smitten Heintje!